„Cukier
Wykazano, iż po ok. 5-ciu godzinach po spożyciu cukru hamowana zostaje zdolność białych krwinek do niszczenia zarazków. Zrezygnować więc należy ze słodyczy, słodkich napojów, słodzonych płatków zbożowych, a także gotowych dań, które bardzo często zawierają cukier.”
źródło:
http://facet.onet.pl/forma/zdrowie/zywnosc-na-poprawe-odpornosci,1,5012501,artykul.html
podobne wpisy
- Więcej wart biedny a zdrowy o silnej postawie, niż bogaty a ukarany na swym ciele [chorobą]
- zaflegmienie, słodycze, zielona herbata
- Przeciwutleniacze, które chronią komórki serca, uaktywniają się dopiero w gorącej herbacie, czyli po przynajmniej czterech minutach od zalania.
- Buraki działają odkwaszająco (szczególnie spożywane na surowo), a tym samym likwidują zgagę i uczucie pieczenia w żołądku.
- Naukowcy włoscy przeprowadzili badania, z których wynika, że w gotowanej marchwi uwalnia się najwięcej przeciwutleniaczy
- Francuski rolnik, uprawiający jabłka, stosuje przeciętnie 32 preparaty chemiczne, zanim zbierze plon.
- Eternit, azbest, Pylica azbestowa, sprawa sądowa