Śluz w gardle po słodyczach, chrząkanie/ co zwalcza śluz

„Powiem tak, ze pewno ma to zastosowanie i na inne grupy krwi, ja jako A moge to jednak potwierdzic. Od ponad 2. lat jestem weganka, takze zero krowiego mleka i tym podobnych, pochodnych produktow i rzeczywiscie problemy z ciaglym katarem, chrzakaniem, zniknely. Podobnie problemy ciagle z zatokami.

Takze, jak dla mnie, mleko, produkty mleczne odstawic. ”

źródło: http://davidicke.pl/forum/zaklejone-gardlo-t13248.html

„Co zwalcza śluz:

  • cytrusy, a więc wszystkie grejpfruty (ja najbardziej lubię izraleskie, zielone),
  • dynia i pestki dyni
  • pieczarki
  • seler
  • sałata
  • kasza jaglana (świetnie osusza, to u mnie produkt numer 1!)
  • surowy miód
  • papaja
  • chińska kapusta
  • rzepa
  • rzodkiew
  • cebula
  • czosnek
  • imbir
  • ostre smaki, szczególnie ostre papryczki, pieprz kajeński (kapsaicyna!)
  • kalafior
  • brokuły
  • ocet jabłkowy
  • limonki
  • szparagi
  • ananas
  • gruszki
Oraz produkty co do których wciąż nie mam pewności, bo nie próbowałam:
kumkwat, perymona, rukiew wodna, wodorosty, napar z natki gorczycy.”
Updated: 21 lutego 2015 — 12:34

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *